Türkiye'nin gündemini Anayasa değişikliği paketi oluştururken, Kalealtı Su-lama Birliği'ne üye olan çiftçilerin ve birli ğin borç batağında olması ise son günlerde Elbistan'ın gündemini işgal ediyor.
Emek Partisi Elbistan Temsilcisi Samet Nacar yazılı bir açıklama yaprak baş-ta bu iki konu olmak üzere gündeme ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu.
Nacar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye deki çiftçilerin İçler acı-sı durumu Elbistan Kale Altı Sulama birliğinden İğde ve Elbistan ovasını sulayan Kale Altı Sulama birliğine borçlarını ödemedikleri için topraklarına su verilmiyor. Bu durum sadece İğde ve bölgesi için geçerli değil tüm Elbistan da borçlu durumda. Buda gösteriyor ki AKP hükümetinin tarım ve hayvancılık politikası iflas etmiştir.
Ekonomik krizin teğet geçmediği ortadayken AKP hükümeti krizin teğet geçtiğini gündemi saptırarak bir işçinin açlık sınırında yaşadığı asgari ücretin insanca yaşayabileceği bir asgari ücretin açıklanmasını istiyoruz. Büyük marketlerin şehir dışına çıkartılması ile ilgili yasanın meclis den geçirilerek küçük esnafın rahatlatılması acilen gerekir ayrıca küçük esnafın vergilerinin azaltılması gerekir. Dershane parasını ödeyemediği için bir anne hapse atılıyor bir gençte intihar ediyor buda krizin ne kadar teğet geçtiğini gösteriyor. Kamu Hastaneleri Birliği Yasası ile hastanelerin özelleştirilmesi amaçlanıyor ve AKP Hükümeti hastanelerin ve sağlık sistemlerinin paralı hale getirmeyi hedefliyor.
Ancak Türkiye de işsizliğin yüzde otuza yükseldiği Türkiye de krizin teğet mi geçtiği yoksa krizin tam ortasından vurduğu ortadayken AKP hükümeti bu yaşananları görmüyor, sadece kendi yandaş medya grubu ve kendi sermaye gruplarını memnun ediyor. Gündemde olan bir konuda anayasa değişikliği demokratik bir anayasa ne AKP hükümeti nede CHP demokratik bîr anayasa istiyor ikisi de iktidar savaşı yapıyor. Her iki partide demokratik bir anayasa Türkiye’yi kucaklayacak bir anayasa yapma peşinde değil. AKP ve CHP Ak partinin önerdiği 27 maddede anlaşıyor ama 3 maddede anlaşamıyor. AKP ve CHP demokratik bir anayasa yapacaksa bütün demokratik kurumları sendikaları kitle örgütlerini ve aydınların oluşturacağı bir komisyon oluşturmalı. 72 milyonu benimseyeceği demokratik, laik bir anayasa yapılmalı, bunun içinde seçim barajlarının kaldırılıp YÖK’ün kaldırılması grev ve toplu söz-leşme hakkının memurlara tanınması; bütün kitle örgütleri ve sendikalarını katılacağı katılımcı bir anayasa yapılmalıdır.”