İlk Kurs Tanır’da
İnsanların ayağına mesleki eğitimi götürmek için tasarlanan Mobil Atölye, Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinden belediyelerin Afşin mesleki Eğitim Merkezi’ne müracaat etmeleri durumunda müracaatta bulunan ilçe yada kasabaya gidiyor.
İlk müracaatı Tanır Belediyesi’nin yapması nedeniyle Mobil Atölye Tanır Kasabası’na giderek eğitime başladı.
Mobil Atölye’nin eğitim açılışına Afşin Kaymakamı Faik Arıcan da katılırken, 10 gün sürecek olan hızlandırılmış kursa 23 öğrenci katılıyor.
“Tanır’dan Sonra Arıtaş, Bakraç ve Çoğulhan Kasabaları’na Gidilecek”
Mobil Atölye hakkında açıklamalarda bulunan Afşin Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Murat Turan, Mobil Atölye ile mesleki eğitimin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek; “Bu ilki Afşin’de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz ve atölyemiz şimdiden büyük ilgi görmeye başladı. Kursumuza katılan öğrencilerden hiçbir ücret talep etmiyoruz. İlk protokolü Tanır Belediyesi ile yaptık. Bunun dışında Arıtaş, Bakraç ve Çoğulhan Belediyeleri ile de protokol imzaladık. Tanır Kasabası’nda kursumuz sona erdikten sonra sırasıyla Mobil Atölye bu kasabalara gidecek” dedi.
“Atölyede Argon Kaynakçılığı Kursu Veriliyor”
Mobil Atölye ile Argon Kaynakçılığı Kursu verildiğini belirten Turan; “Bilindiği gibi bölgemizde 2 tane termik santral bulunuyor ve 2 yeni termik santralın kurulması için de çalışmalar yapılıyor. Gerek santrallerin yapımında gerekse de sonrasında argon kaynağı ustası ihtiyacı fazla oluyor. O nedenle de atölyemizde argon kaynakçılığı kursunu vermeyi tercih ettik. Bizim amacımız insanları meslek sahibi yapmak ve bunu yaparken de kursumuzu insanlarımızın ayağına götürmekti. Bunu başardığımız için de çok mutluyum.
“Proje “Yarışması Olmasaydı Bu proje Olmazdı”
Mobil Atölye’nin 6 yıllık bir hayalleri olduğunu söyleyen Murat Turan; “Argon kaynakçılığı kursunu biz 6 yıldır okulumuzda zaten veriyoruz. Ama bunu yaparken de bu kursun gezici bir sistemle her yere gitmesinin hayalini kuruyorduk ve tam bu sırada Kahramanmaraş Valimiz Sayın Mehmet Niyazi Tanılır, kurumlar arası bir proje yarışması düzenledi. Bizler de bu hayalimizi gerçekleştirmek için Afşin Kaymakamımız Sayın Faik Arıcan’ın da büyük destekleri ile yarışmaya başvurduk ve projemiz ilde birinci oldu ve hayalimiz de gerçekleşmiş oldu” dedi.
“Milli Eğitim İçin Model Olabilir”
Hazırladıkları Mobil Atölye’nin çok önemli bir proje olduğunu belirten Turan; “Her yere meslek lisesi yapılamaz ama Mobil Atölye ile istenilen her yere mesleki eğitim götürülebilir. O nedenle bizler bunun milli eğitim için bir model olabileceğini umut ediyoruz. Şimdi isteyen herkese bu atölye ile argon kaynakçılığı kursu veriyoruz. Kursun her yere gidebiliyor olması da insanlarımızca da memnuniyetle karşılandı. Çünkü artık kasabalardan okula gelmek yerine, kurs kendi ayaklarına geliyor” dedi.