Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

İMO'dan İnşaat İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Elbistan Temsilciliği, İnşaat İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği konulu bir seminer düzenledi. Seminerde Türkiye'de en çok ölümlerin inşaat sektöründe olduğunu belirten Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Mehmet Emin Öcal, sadece 2007 yılında iş kazası sayısının 7 bin 615 adet olduğunu söyledi.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 23 Kasym 2009 11:25

İnşaat Mühendisleri Odası, Cumartesi günü Elbistan Grand Otel toplantı salonunda konuşmacı olarak Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Mehmet Emin Öcal’ın katıldığı “İnşaat İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu bir seminer düzenledi. Seminere Elbistan Sağlık Grup Başkanı Doktor Refa Soydan, Elbistan’daki inşaat mühendisleri, müteahhitler ve inşaat malzemesi satıcıları katıldı.

            Saat 14:30’da başlayan seminerin ilk konuşmasını yapan İnşaat Mühendisleri Odası Elbistan Temsilcisi Memet Temur, “İnşaat Mühendisleri Odası olarak uzun süredir yapmayı planladığımız etkinliklerden bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Mehmet Emin Öcal, çok değerli zamanlarını ayırarak bugün buraya gelmişlerdir. İnşaat mühendisleri odası yeni yeni kurumsal bir nitelik kazanmaktadır. Gün geçtikçe daha da ileriye götürülmektedir” dedi.

Daha sonra seminere geçildi ve Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Mehmet Emin Öcal sözü aldı. Öcal konuşmasında, “İş kazalarının ülkemizde neden olduğu kayıplar, maalesef sanılandan çok daha büyük boyutlardadır.  Türkiye’de 2007 yılında en çok iş kazası inşat sektöründe gerçekleştirmiştir. Bu rakam 7 bin 615 adettir. İş kazaları, işyerlerinde sağlık ve güvenlikten sorumlu bir uzmanın görevlendirilmesi, tüm paydaşlara konuyla ilgili gerekli bilincin kazandırılması yönünde çaba gösterilmesi, yasal düzenlemelerin öngördüğü her türlü sağlık ve güvenlik önlemlerinin alınması durumunda azaltılabilinir. Yapı üretiminde iş kazası riskini azaltan koşullar; İnşaat sektöründe vasıfsız ve eğitim düzeyi düşük işgücünün fazla olması, İnşaat işlerinin çoğunlukla doğal iklim koşulları altında gerçekleştirilmesi, İnşaat sektöründe işçi devir hızının fazla olması, Çalışma ortamı çoğunlukla zemin seviyesinden yukarıda ya da aşağıda olması,  Çalışanlar ve malzemelerin sürekli hareket halinde olması, Çalışma alanın geniş ve dağınık olması, İşlerin çoğunlukla farklı organizasyon ve iş disiplinine sahip çeşitli taşeronlar ile gerçekleştirilmesi, Şantiyedeki hareketlerin sistematik olmaması, İnşaat işletmelerinin kurumsallaşmamış ve işletme kültürü gelişmemiş olması, Hatalı davranış kalıplarının yaygın olması, Her şantiyenin kendine özgü koşullara sahip olması şeklindedir. Sağlık ve güvenlik planı, işyerinde alınacak sağlık ve güvenlik önlemlerinin daha proje başından itibaren düşülüp gerekli hazırlıkların yapılmasına olanak verecek bir çalışma olması nedeniyle oldukça önemlidir. Bu nedenle mevcut yönetmelik bu planın hazırlanmasını zorunlu kılmıştır.

Sağlık ve güvenlik planının beklenen kapsamda hazırlanıp uygulamaya aktarılabilmesi için planı yapacak koordinatörün: İş sağlığı konusuna bilgi ve birikiminin olması, İnşaatta iş kazası bakımından risk içeren iş aşamaları konusunda bilgisinin bulunması, Planın hayata geçirilebilmesi için, başta yüklenici olmak üzere işin tüm paydaşlarının konuyla ilgili bilgilendirilmeye ihtiyaçlarını bulunduğu, desteklerinin sağlanması gerektiğinin bilincinde olması gerekmektedir” dedi ve inşaat işlerinde sağlık ve güvenlik unsurlarına değinerek sözlerine devam etti.

İnşaat Mühendisleri Odası Elbistan Temsilciliği’nin “İnşaat İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu semineri yaklaşık 2 saat sürdü.

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2024 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com