Elbistan Belediye Başkanı Abdullah Paksoy, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, Işık Kooperatifi tarafından aleyhlerine açılan davada kooperatif lehine verilen kararın, Danıştay 8. Dairesi'nce bozulduğunu belirterek, Danıştay'ın kendilerini haklı bulduğunu söyledi.
Işık Kooperatifi’nin Elbistan Belediyesi’nin kendilerine ruhsat vermediği ve bu nedenle de 6 adet araçlarının mağdur olduğunu iddia ederek Gaziantep 1. İdare Mahkemesi’ne açmış olduğu ve Elbistan Belediyesi aleyhine verilen tazminat davası, Danıştay 8. Dairesi tarafından bozuldu. Danıştay kararında, Gaziantep 1. İdare Mahkemesi’nin eksik incelemeye dayanılarak karar verdiğini ifade ederek kararı bozup dosyayı tekrar görüşülmek üzere Gaziantep 1. İdare Mahkemesi’ne gönderirken, Elbistan Belediye Başkanı Abdullah Paksoy da bir basın açıklaması yaparak kararı değerlendirdi.
Işık Kooperatifi’nin ‘biz mağdur ediliyoruz, biz perişan oluyoruz’ gibi Elbistan Belediyesi’ni hedef alan açıklamalarda bulunulduğunu belirten Paksoy, kendirlerinin idari bir makam olduğunu ve herhangi bir olaya sebebiyet vermemek için de bu açıklamaları sabırla dinlediklerini söyledi.
Basın toplantısını kamuoyunu aydınlatmak amacıyla düzenlediğini belirten Abdullah Paksoy, Işık Kooperatifi’nin 2002 yılında kendilerine eski güzergahtan yolcu taşımak için başvurduğunu söyledi. Işık Kooperatifi’nin Elbistan-Kabaağaç-Ortaklı-Nadır-Soğucak-Tombak-Mustafa Kemal-Ericek-Karadut-Fındık-Çardak-Kahramanmaraş Yolu’nu kullanmak istediğini ve bunun için de bu köy muhtarlarıyla görüşüp, onlardan dilekçe alarak müracaatını yaptığını söyleyen Paksoy; “Muhtarlara müracaat ediliyor. ‘Biz kuracağımız kooperatifle insanlarımızı perişan etmeceğiz, yolcu taşıyacağız’ diye bir dilekçe veriliyor. Elbistan Belediyesi de incelemeler yaptıktan izin çıkıyor. Gerekli prosedürler yerine getiriliyor ve Işık Kooperatifi yolcu götürmek üzere iznini alıyor. Aradan günler geçiyor, tekrar bize başvuruyorlar. ‘Biz bu yoldan gitmek istemiyoruz” diyorlar ve yeni bir güzergah için izin istiyorlar. İlçe Trafik Komisyonu bu isteği reddediyor. İl Trafik Komisyonu da İlçe Trafik Komisyonu’nu haklı bularak bu talebi geri çeviriyor. Akabinde bölge idare mahkemesine başvuruyorlar, isteklerini dile getiriyorlar” dedi.
Işık Kooperatifi’nin bunun üzerine Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurduğunu, mahkemenin trafik komisyonunu haklı bulduğunu, bunun üzerine kooperatifin Danıştay’a başvurduğunu ve Danıştay’ın da trafik komisyonunu haklı bulduğunu belirten Belediye Başkanı Abdullah Paksoy; “Diğer bir konu, bu yapılan kanuni işlemler sırasında yanlış bir numarataj değişikliğinden dolayı bize tazminat davası açılıyor. Tabi önce bölge idare mahkemesine gidiliyor. ‘Ben burada perişan oldum, araçlar bu yolda 2 ay boyunca çalışamadı’ diyerek Elbistan Belediyesi’ne tazminat davası açıyor veBölge İdare Mahkemesi de Elbistan belediyesini haksız görerek Işık Kooperatifine 67 bin YTL ödenmesini gerek görüyor. Bu karar Danışta’ya gidiyor. Bu arkadaşlarımız bir basın toplantısı düzenleyerek ‘Biz Elbistan Belediyesinden 250 bin YTL tazminat hak ettik, biz arabaya haciz koyduracağız’ diyorlar. Çeşitli yerlerde çeşitli propagandalar yapıyorlar ama mahkeme kararının kesinleşmesini beklemiyorlar. Danıştay bu kararı yeniden değerlendiriyor, bu kararın uygun olmadığını düşünüyor ve tazminat ödenmesini iptal ediyor” dedi.
Işık Kooperatifi tarafından açılan tazminat davası sonrasında kooperatif tarafından tazminatın kendilerine ödenmediğini gerekçe göstererek Abdullah Paksoy’un 46 EZ 200 plakalı makam aracına haciz bıraktırılmıştı.
Saygıdeğer belediye başkanımız demekki hatalı bir şey yapmamış kutluyorum başkanım sizi Allah sizi bizim başımızdan eksik etmesin ELBİSTAN HİZMETE SAHİP ÇIKACAK