1999 yılından bu yana Elbistan Belediye Başkanı olarak görev yapan ve üçüncü dönem için aday olarak tekrar seçmenin karşısına çıkan MHP Elbistan Belediye Başkan Adayı Abdullah Paksoy, yerel seçimlere az bir zaman kala projelerini açıkladı.
İşte MHP Elbistan Belediye başkan’ı Abdullah Paksoy’un ağzından hazırlanan projeler; “Katlı Otopark: Cela Garajı diye bilinin arazi üzerine hazırlanan projede Bodrum katında 4 bin metrekare m2 alan köy minibüs garajı, Zemin katında 56 adet dükkandan oluşan iş hanı, bay-bayan WC ve hamam yer almaktadır. 3 adet normal katta ise 500 adet araçlık oto park yer alıyor. Projeleri tamamlandı, zemin etütleri yapıldı, ihale dosyası hazırlandı, 2010 yılı başlarında hizmete açılacak.
Hal Kompleksi: Projesi tamamlanan Sebze Hal Kompleksi 2009 Aralık ayında hizmete açılacak.
Semt Pazarları: Esentepe- Bahçelievler-Tepebaşı Mahalleleri birleşim yerinde 3 bin 600 metrekare arsa üzerine yapılacak olan Semt Pazarı, 2009 yılında, Saraykent Semt Pazarı 2010 yılında, Yeşilyurt Mahallesi, Ketizmen kavşağında yer alan Semt pazarı 2011 yılında hizmete açılacak. Saraykent ve Yeşilyurt Semt Pazarları 2 katlı olacak, bodrum katta sürekli esnaflar, üst katta ise haftalık pazar kurulacak.
Semt Spor Alanları ve Çocuk Oyun Alanları: 14 Mahallemize, her yıl için 5 mahalleye bünyesinde basketbol, voleybol ve mini futbol sahası bulunduran spor alanı, her yıl için 5 mahalleye çocuk oyun alanı yapılması planlanmıştır. 5 yılsonunda 14 adet spor alanı 28 adet Çocuk oyun alanı hizmete açılacaktır.
Kızılcoba Kentsel Dönüşüm Projesi: 2007 yılında ilk çalışmalarına başlanan Kızılcaoba Kentsel Dönüşüm projesi ile Devlet Hastanesi ile Jandarma Karakolu arasında yer alan yaklaşık 55 bin metrekare alan da yer akan eski Kızılcoba’da düzenlenen imar planı ile 260 adet kadastro parseli üzerine, 8-11 kat arasında değişen 15 Bloktan oluşan 450 adet daire, Sosyal tesis, İlköğretim okulu ve yeşil alanlar yer almakta. Projelendirme çalışmaları tamamlanan Kentsel Döşüm Projesi’ne, 2010 yılı içinde inşaatına başlanarak, etaplar halinde 2014 yılı sonuna kadar tamamlanacaktır.
ELBİSLAND: Pınarbaşı kaynak gölünün batı yakasını oluşturan yaklaşık 140 bin metrekare alan üzerine projelendirilen ELBİSLAND Aktivite Merkezi bünyesinde; yüzme havuzu, AQUA park, karting pisti, hayvanat bahçesi, üstü kapalı kış yaz kullanılacak lunapark, açık hava tiyatrosu, sergi ve fuar alanı, çocuk parkları, spor parkları, tenis kortu, basketbol, voleybol sahaları, koşu ve yürüyüş pistleri, kafeterya, kule restoran, açık hava fitnes alanları, şelale park-çay bahçeleri ile bölgenin kültür, spor ve eğlence merkezi haline gelecek. Projesi tamamlandı, inşasına 2009 yılında başlanarak bölümler halinde kullanıma açılarak 2012 yılında tamamlanması planlanmıştır.
Mezarlıklar: Şehrimizde yer alan mezarlıkların tamamının çevre duvarı tamamlanmıştır. Aydınlatma projeleri devam etmektedir. Yeni dönemde bu mezarlıklarda yer alan ağaçların sulanması için sulama sistemi yapılması ve gezinti yollarının kilit parke ile döşenmesi planlanmıştır. Ayrıca Belediye bünyesine bay ve bayan gasil kadro ihdas edilerek, Gasil ve defin hizmeti yapılmaya başlanacak olup, Karaelbistan da yer alan Mezarlık alanında Ağaçlandırma, sulama sitemi Aile mezarlığı olarak parselasyon ve yolların kilit parke ile yapılması sonucu daha düzenli bir mezarlık sahası oluşturulması planlanmıştır.
Gençlik Merkezi: Gençlerimizin boş vakitlerini, boşa geçirmeyeceği bir ortam oluşturulması planlanmıştır. Emniyet Caddesi üzeride yer alan itfaiyenin yer aldığı arsaya, modern mimariye sahip, bünyesinde sergi salonu, cep sinema, okuma salonları, internet salonu, kütüphane, hızlı okuma kursları, beceri geliştirme kursları enstrüman çalgı, resim, ve diğer beceri geliştirme kursları ve mekanları yer alacaktır
Kaynarca Kaynağı Islahı Projesi: Kaynarca kaynağını oluşturan ve mülkiyeti EÜAŞ ait olan yaklaşık 30.000 m2 alan 2007 yılında yapılan protokol ile 29 yıllığına Elbistan Belediyesine tahsisi yapılmıştır. Bu alan üzerinde doğal yapısını bozmadan su kaynakları gölcükler halinde ortaya çıkarılarak, adacıklar oluşturulacak. Bu adacıklar üzerine piknik alanları oluşturularak, su kaynakla korunurken kaynak alanı halkın kullanıma açılacaktır. Dünya bankasından hibe kredisi kullanılarak yapılacak olan proje 2011 yılı sonunda tamamlanması planlanmıştır.
Ceyhan Kıyısı Reglarasyon Projesi: 2003-2004 yıllarında Ceyhan nehri kıyısına dikim yapılan yaklaşık 10.000 adet çınar, Akçaağaç, dış budak türü fidanlar 5-6 yaşına geldi. Ayrıca Ağaç Sökme Dikme makinesi ile yaklaşık 2000 adet 15 yaşında çam ve sedir ağacı dikimi yapıldı. Ceyhan Nehri’nin Kaynarca kaynağından, Pancar Kooperatifi’ne kadar ağaçlandırama çalışmaları tamamlanarak alt yapısı oluşturuldu. 2009 yılından itibaren öncelikle her iki kıyısına koşu parkuru ve spor parkları yapımına başlanacak. 2010 yılından itibaren bir bölümü gezinti ve piknik alanı olarak düzenlenecek. Bir ölümü ise yap-işlet-devret modeli ile halkımızın rahatlıkla kullanacağı tesisler yapılması için, sivil toplum örgütleri, dernekler ve girişimcilere tahsis edilecek.
Meslek Edindirme Merkezi: Şu anda Sağlık meslek lisesi olarak kullanılan binada Belediyenin sponsorluğunda meslek edindirme kursları verilecektir. Bu kurslardan mezun olan kursiyerlere sertifika verilerek, meslek sahibi olmaları sağlanacaktır. Bu merkezde açılması planlanan kurslarımız ise; inşaat ustası, halıcılık el becerileri, sekreterlik, yabancı dil kursları, bilgisayar, yönetim, verimlilik, kişisel gelişim ve iletişim metotlarıdır.
Mahalle Sosyal Tesisleri: Yapımına 2008 yılında başlanan Mahalle Sosyal Tesisleri inşaatı 5 mahallemizde devam etmekte olup, 2009 Nisan ayında kullanıma açılıyor. 2009 yılı içinde 4 mahalle ve 2010 yılı içinde diğer 5 mahalle olmak üzere 2010 yılı sonuna kadar 14 adet mahalle sosyal tesisi tamamlanarak hizmet verecektir. Projesinde Taziye ve Diğer toplantılar için çok amaçlı salon, muhtar ofisi ve mutfak olan tesislere Belediye bünyesinden personel verilerek sürekli kullanımı sağlanacaktır.
İçme Suyu- Atık Su Arıtma ve Katı Atık Entegre Tesisleri: Dünya Bankası’ndan sağlanan kredi ile 2008 yılında inşaatına başlanan içme suyu rehabilitasyon projesi kapsamında, 3 adet depo, 2 adet terfi merkezi ve jeneratör, 24 km eski pik boruların değişimi, 7 kilometre ana boru ve terfi hattı ile 40 kilometre yeni şebeke yer almakta. 2009 yılı sonunda tamamlanarak Hizmete açılacak. Projenin tamamlanması ile Elbistan’ın her noktasında su basıncı aynı olacak, Taşoluk, Ketizmen, Türk bağları dahil su alamayan nokta kalmayacak ve Şehrin tamamı kaynarca kaynağından su alacak.2040 yılına kadar Elbistan’ın içme suyu şebeke sorunu olmayacak.
Hurman (Akdere) Grup İçme Suyu Temini Projesi: 2008 yılında projelendirme çalışmalarına başlanan Hurman (Akdere) grup içme suyu projesi ile Hurman çayı kaynağından alınacak içme suyu Elbistan şehir içme suyu depolarına enerji kullanmadan gelecek, daha ucuz ve kireç oranı düşük bir su kullanımı sağlanacaktır. Proje iller bankası tarafından yapılmaktadır. Gerçekleşme süresi yaklaşık 5 yıl olarak görülmektedir.
Kuvay-İ Milliye Evi: Belediye hizmet binasının arkasında ve Ceyhan Cami yanında yer alan tarihi ev tarihsel dokusuna uygun olarak restore edilecektir. Kurtuluş savaşında, Kuvay-i Milliye’nin ilk toplantı yeri olarak kullanılan bu tarihi bina, Kurtuluş Savaşı’nda kullanıldığı şekli ile kültür evi olarak düzenlenerek günümüz ile tarih arasında köprü kurulacaktır.
Genel İmar Revizyonu: Ön çalışmaları tamamlanan genel imar revizyon çalışmaları, 2009 yılı içinde tamamlanacaktır. Çiçek ve Ketizmen köyleri de mücavir saha içine alınarak, imar planı genişletilecektir. Yapılaşmayan arsalarda eşdeğer yoğunluk uygulaması ile arsanın büyüklüğüne göre kat yüksekliği belirlenerek, blok ve site türü yapılaşma daha da hızlandırılacaktır.
E-Belediyecilik: 2008 yılında alt yapısı tamamlanan projenin sadece banka bağlantıları 2009 yılı içinde tamamlanarak kredi kartı ve otomatik ödeme talimatı ile içme suyu faturaları, emlak vergisi ve diğer işlemler internet ortamında yapılabilecektir. Şu anda web sitesinden fatura sorgulaması yapılabilmekte, tahakkuk etmiş borçlar, ödemeler ve ödeme özetleri alınabilmektedir. Tek sicil uygulaması çalışmaları devam etmekte, çalışmaların tamamlanması ile birlikte 2009 Mayıs ayından itibaren banka bağlantıları yapılması planlanmıştır. Belediye yönetimi bilgi sistemi (MIS) çalışmaları tamamlanarak kısa bir süre içerisinde uydu veri tabanlı coğrafi bilgi sisteminin (GIS) kurulması planlanmaktadır. Bu sistem ile internet üzerinden nöbetçi eczane sorgulaması, cadde ve sokak sorgulaması ve imar durumu sorgulaması gibi interaktif hizmetler alınabilecektir.
Atık Su Arıtma Tesisi Projesi: 2006 yılından itibaren yürütülen proje, Dünya Bankası kredisi ile yapılması öngörülmüştü. Daha sonra İller bankası kredisi ile yapılmasına karar verilmiştir. Projesi ve müşavirlik ihalesi tamamlanıp, kredilendirme aşamasına gelinmiştir. 2009 yılı ortalarında ihalesi yapılacak olup 2 yılda tamamlanacaktır.
Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi: 2008 yılı içinde yapılan çalışmalar sonucu Belediyemiz (AB) fonlarından Entegre katı atık yönetimi için HİBE almaya hak kazanmıştır. Fizibilite çalışmalarının yapılması, Projelendirme ve ihale dosyalarının hazırlanması için Çevre Bakanlığı nezdinde Europeaid/126974/D/SER/TR referanslı Müşavirlik ihalesine çıkılmıştır. 2009 yılı içinde inşaat ihalesine çıkılacaktır.
Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebeke İnşaatı:
1999 yılına kadar Elbistan'da bir metre dahi yağmur suyu kanalı yokken bu gün 80 km uzunluğunda yağmur suyu şebekesi yapılmıştır. Kanalizasyon şebekesinde yaşana sorunları en aza indirmek için yağmur suyu şebekesi caddelerde tamamlanmış olup ara sokaklarda devam edecektir.
Yaya Üst Geçidi Ve 2 Adet Köprü: Şeker İlköğretim Okulu önüne yaya üst geçidi 2009 yılında hizmete açılacaktır. Sekili Caddesini İMKB lisesine bağlayan yol üzerine 2009 yılı içinde ilk etapta yayaların geçeceği asma köprü, 2010 yılı içinde ise 15 metre genişliğinde 60 metre uzunluğunda 3 açıklı köprü ile Sekili Caddesi, Esentepe Mahallesi'ne bağlanarak yaya ve araç trafiğine açılacaktır. Pınarbaşı Caddesi’ni Kümbet Mahallesi’ne bağlayan 15 metre genişliğinde ve 40 metre uzunluğundaki köprü ise 2013 yılı içinde hizmete açılacaktır.
Spora ve Eğitime Destek: Spor ve eğitime yapılmakta olan destek artırılarak devam edecektir.
Halkla İlişkiler: Halkla ilişkiler birimi daha da geliştirilerek, aktivitesi artırılacaktır. Belediye hizmetleri ve faaliyetleri bu birim aracılığıyla halkımızla paylaşılacaktır.
Daha Yeşil Bir Elbistan: 10 yıldır devam eden ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarımız kentin her alanına yayılarak devam edecektir. Ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarının yanı sıra daha temiz bir çevre oluşturulması için, üniversitelerle işbirliği yapılarak çevre bilinci oluşturulacaktır.
Kâla Tarih Ve Medeniyet Parkı Projesi: Dulkadiroğlu Beyliği'ne başkentlik yaptığı dönemlerde, devletin sarayını bünyesinde bulunduran, 3 bin metrekare alandaki kâla bölgesine, Elbistan’ın tarihi büyüklüğünü gelecek kuşaklara ulaştırmak amacı ile bu alanda, Elbistan’ın tarihi geçmişini simgeleyen, maketlerle süslenmiş, buram buram tarih kokan bir tarih ve medeniyet parkı oluşturulacaktır. Bu parkta gençlerimiz, dünün büyük medeniyetlerini kavrayarak yarınlara daha büyük umutla bakacaklardır.
Belediye Sosyal Tesisleri Projesi: Belediye hizmet binası arkasında yer alan düğün salonu ve aşevi olarak kullanılan eski binalar yıkılarak yerine 1000 metrekare oturum alanına sahip bodrum + 3 kat sosyal tesisler yapılması için proje çalışmaları tamamlanmıştır. Proje kapsamında, Bodrum katta aşevi, giriş katında nikah ve düğün salonu, birinci katında okuma salonu, kafeterya, lokal, oyun salonu, ikinci katta ise çok amaçlı toplantı ve gösteri salonu yer alacaktır.”