19. Dönem İl Genel Meclisi Üyeleri’nin son toplantısına katılan Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, toplantıda yapmış olduğu konuşmada mahalli idareler reformu çerçevesinde eski İl Özel İdaresi Kanunu’nun tamamen değiştirildiğini, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun çıkartıldığını, bu kanununun yeni bir yerel yönetim yaklaşımı ile İl Özel İdarelerini yeniden yapılandırdığını söyledi. 5032 sayılı kanunun daha önce çıkan, 5018 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun getirdiği anlayış paralelinde bir anlayış getirdiğini, bu iki kanunun Türk kamu yönetimine yeni bir anlayış ve vizyon getirdiğini söyledi.
Vali Tanılır, İl Özel İdaresi bünyesinde İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğünün kurulduğunu, İl Özel İdaresinin Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen Yer Bilimsel Harita Verileri Çalışması’na, Jeotermal kaynaklarının değerlendirilmesi çalışmalarına, tarihi dokunun korunmasına, Valilikçe başlatılan kültür ve yayın konusuna verdiği desteklerin ne kadar önemli olduğunu ve gelecek nesillerin sitayişle bahsedebilecekleri eserler ortaya koyduğunu ve bu konularda desteklerini esirgemeyen tüm üyelere teşekkür ettiklerini söyledi. Özellikle İl Özel İdaresi’nin köy içme suları ve köy yolları konusunda ciddi mesafeler aldığını söyledi.
Vali Tanılır, tarımsal sulama konusunda da ciddi adımlar atıldığını dile getirdi. Bu alanda yapılan en önemli yeniliğin sulamada kapalı sisteme geçilmesinin olduğunu, kapalı sistemle sulama sistemine destek verileceğini söyledi. İçme suyunun tamamlandığı yerlerde kanalizasyona çok önem verildiğini, arıtma tesisi olmayan hiçbir projenin desteklenmediğini ve bununda Türkiye’de örnek olduğunu söyledi. Köy içinde yapılacak düzenlemede su ve kanalizasyonu biten köylerin içinin, vatandaşın kentte bulunan standartlarda yaşayacak şekilde düzenleme yapılacağını söyledi. Amaçlarının bütünsel bir proje üretmek olduğunu, şehirdeki vatandaşların faydalandığı imkânlardan, köydeki insanları da faydalandırmak istediklerini söyledi. Özel İdarenin başarılı çalışmalarından birinin de Mikrokredi Projesine verdiği destek olduğunu söyleyen Vali Tanılır, yapılan bu çalışmanın Türkiye’de bir örnek uygulama haline geldiğini söyledi. Mikrokredi çalışmasının 2008 Avrupa Bölgeler ödülünü aldığını, bu ödülde en büyük payın İl Genel Meclisine ait olduğunu söyledi. Ankara’da bulunan Eğitim ve Yönetimde Politika Analizleri ve Stratejik Araştırma Derneği’nin açtığı yarışmada yılın en iyi stratejik yönetim sergileyen kurumunu yarışmasında, Kahramanmaraş İl Özel İdaresinin “Yılın En İyi Stratejik Yönetim Sergileyen Kurumu” seçildiğini, bu ödülün başarının bir tescili olduğunu söyledi.
Tanılır’dan Veda Yemeği
Toplantının ardından Vali Mehmet Niyazi Tanılır 19. Dönem İl Genel Meclis Üyeleri’ne DSİ Cumhuriyet Salonu’nda bir veda yemeği verdi. Yemekte bir konuşma yapan Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, yaptıkları çalışmalardan dolayı meclis üyelerine teşekkür etti. Daha sonra İl Genel Meclis üyelerine teşekkür belgesi ve “Kitaba Çağrı Sınavında İnsan” isimli kitap hediye etti.
Programa Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Vali Yardımcıları, İl Müdürleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Şube Müdürleri ile İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.