Yataklı tedavi kurumlarında başlanan ücretli yemek uygulaması sorunun çözümü ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Elbistan Temsilcisi Yusuf Yılmaz, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Ülke genelinde aylardır süren yemek eylemlerinin hükümete seçim öncesi verdiği kaygıdan haberdar mısınız? Hastanelerde yapılan yemek boykotları nedeni ile maddi zarara uğrayan yemek şirketlerinin bazı milletvekilleri aracılığı ile Sağlık Bakanından çözüm istediklerini biliyor musunuz?
Türk Sağlık-Sen Genel Merkezinin illerde ve Maliye Bakanlığı önünde yaptığı eylemin yerel seçim öncesi siyasetçilere ve bürokratlara verdiği kaygıdan dolayı çözüm arayışı içine girdiklerini ve 4 Şubat 2009 tarihi itibariyle Sağlık Bakanının Ankara Hastanesi Başhekiminin de aralarında olduğu bazı Başhekimleri arayarak İkinci bir emre kadar yemek ücreti alınması uygulamasını kaldırmaları yönünde talimat verdiğini duydunuz mu?
Şimdi soruyoruz. Üniversite ve Devlet Hastanelerinde aylardır Türk Sağlık Sen davalar açarken eylemler yaparken siz nerde idiniz, hangi hastanede hangi eylemi yaptınız? Hukuki girişimlerimiz ve eylemlerimiz neticesinde hükümetin yasal düzenleme yapma girişimlerine sahip çıkmak ne derece ahlakidir? Eğer sorunları bir görüşme ile çözebilecek kabiliyete sahipseniz, Yemek ücreti alınmasının başladığı 11 Mart 2008 tarihinden bugüne kadar yani neredeyse bir yıldır neyi beklediniz? Türk Sağlık-Sen’in sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgili eylem yapması ve hukuki girişimde bulunmasına sorundan nemalanmak yakıştırması yapanların, “Görüştük hallettik” şeklindeki yaygarası sorundan nemalanmanın ta kendisi değil de nedir?
Türk Sağlık-Sen’in yaptığı girişimlere gölge düşürmek isteyenlere sesleniyoruz. Türk Sağlık-Sen, bugüne kadar sorunlardan nemalanma gibi bir çabanın içine asla girmemiştir ve bundan sonra da girmeyecektir. Türk Sağlık-Sen, ilkeli, kararlı ve kendine özgü mücadele yöntemi ile her zaman sağlık çalışanlarının teveccühüne mazhar olmuştur. Yedi yıldır yetkili sendika olması bunun göstergesidir. Vesayet sendikacılığı anlayışı ile hareket eden sendikaların çalışanlara değil, kime hizmet ettiklerini sağlık çalışanları çok iyi bilmektedir. Bir yıldır devam eden bir sorunun görüşme yolu ile bir haftada çözüme kavuşturulduğunun iddia edilmesi inandırıcı değildir. Maliye Bakanlığının düzenleme yapıp yapmayacağı ve mahiyeti henüz netlik kazanmamışken bir sendikanın hiçbir eylem yapmadığı halde görüşmelerle sorunu çözdük demesi çalışanları örgütsüzleştirme ve sendikaları etkisizleştirme oyununun bir parçasıdır.”