Bütçe konuşmasında hükümeti eleştiren MHP Milletvekili Dedeoğlu, Sosyal haklardan mahrum ve sendikasız bir şekilde çalıştırılan taşeron işçi sayısının her geçen gün artığını belirterek, kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmesini istedi.
Hükümetin, Türkiye’nin neredeyse taşeron işçi cennetine dönüştürdüğünü ifade eden Dedeoğlu, “Kamu kurum ve kuruluşlarında 585 bin 788 ve özel sektör kesiminde ise 419 bin 466 kişi taşeron olarak çalışmaktadır. Ülkemizde, taşeron işçiliğin en yaygın olduğu sektörler arasında temizlik ve inşaat sektörü gelmektedir. 417 bin kişi temizlik sektöründe çalışırken, inşaat sektöründe taşeron işçilerin sayısı 318 bine çıkmıştır.” dedi.
MHP Milletvekili Dedeoğlu, taşeron işçilerin iş güvencesi ve sosyal haklarına yönelik mutlaka bir çalışma yapılması gerektiğine de dikkat çekerek, kamuda sosyal haklardan mahrum ve sendikasız bir şekilde çalıştırılan taşeron işçilere kadro verilmesi gerektiğini bildirdi.
Ülkemizde pek çok iş sektörünün istihdam ve üretim konusunda teşvik ve destek beklediğini kaydeden Mesut Dedeoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Protestolu senet sayısı 2013 yılının ilk 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.4 oranında artarak 724 bin 686 adede yükselmiştir. Protestolu senet tutarı ise yüzde 20 artışla 4 milyar 904 milyon lira olmuştur. Bütçede istihdama ve üretime daha fazla kaynak ayrılmalıdır. Sanayinin rekabet gücü artırılmalı ve sanayi kesimine ucuz enerji sağlanmalıdır. Ülkemizde yaşanan işsizliği önlemenin tek yolu, yalnızca sanayiden ve üretim artışından geçmektedir. Bu sağlanamazsa bütün bu yaşanan sorunlar daha da derinleşir. Yeni sosyal patlamalara yol açar. Ülkemizde hemen hemen her alanda sıkıntı devam etmektedir. Bu nedenle, eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik gibi alanlara daha fazla kaynak ayrılmalıdır.”
Tarım ve hayvancılık alanında ithalat rakamlarındaki artışa da dikkat çeken Dedeoğlu, “Tarım ve hayvancılık desteklenmeli ve bu alana ayrı bir önem verilmelidir. Köylümüz el emeğinin ve alın terinin karşılığını almalıdır. Bugün bunların hiç birisi yapılmış değildir. Tarım ve hayvancılık alanında işler iyiye gitmemektedir. Tarım ve hayvancılık alanında ithalat artmıştır. Türkiye, tarihinde ilk kez, canlı hayvan ve saman ithal etmeye başlamıştır. Yüksek vergiler tarım ve hayvancılık alanında girdi fiyatlarını artırmıştır” dedi.