Elbistan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde uzun yıllar görev yaptıktan sonra tayini çıkan Siyah Kuşak 4. Dan Mili Hakem, 3. Kademe Kıdemli Antrenör Adnan Gönç için Kapalı Spor Salonu’nda bir veda töreni düzenlendi.
Programda konuşan İlçe Spor Müdürü Mustafa Yılmaz, “Elbistan’da sporcu yetişmesinde büyük emekleri olan muhterem hocalarımızla aynı kurumda çalışmış olmak benim için bir onur kaynağıdır. Zannediyorum bu sözlerime katılmayan yoktur. Spor sevdalısı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirtmiş olduğu ‘Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözü çerçevesinde ahlaklı öğrencilerin yetişmesinde katsısı olan değerli hocamıza yüzlerce öğrenci adına kendilerine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı uzun ömürler diliyorum. Elbistan’dan ayrılmış olsalar bile spor faaliyetlerinden tamamen uzaklaşmayacaklarını, sporcu eğitimi konusunda çalışmaya devam edeceklerini biliyorum. Kendilerinin daima yüksek tecrübelerinden sporcularımızın faydalanacağından da eminim” dedi.
Kendisine sunulan plaket ve hediye takdiminden sonra söz alan Teakvondo Antrenörü Adnan Gönç ise, “Elbistan’dan ayrılsam da spor faaliyetlerini sona erdiremeyeceğim. Gittiğim her yerde ahlaklı sporcular yetiştirme adına her zaman gayretli olacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Geçmiş seneler içinde bilerek veya bilmeden kalbini kırdığımız arkadaşlarımız olduysa haklarını helal etsinler” dedi.
Teakvondo Antrenörü Adnan Gönç, 1975 yılında Taekwon-do sporuna başladı.1982 yılında siyah kuşak antrenör ve hakem oldu. 1992 yılında milli hakem, 1994 yılında siyah kuşak 4. Dan ve 3. kademe kıdemli antrenör oldu. 1998 yılına kadar aktif hakem ve antrenörlük yaptı. Ulaşım ve bazı problemlerden dolayı 1998 yılında kendi isteğiyle aktif hakemliği bıraktı. Değişik özel okullarda ve 2000 yılından bu yana da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde fahri antrenör olarak görev yaptı. Sporda öğrencileri için kendine öz güven ve kavga ile bir işin çözülmeyeceğini prensip edindi. Çok zor şartlarda spor yaptı ama yılmadı. Çok engellerle karşılaştı. Çoğu zaman verilen cüz-i ücreti alamadan görevini devam ettirdi, pırlanta gibi gençler yetiştirdi. Her yıl yüzlerce öğrencisi oldu. Yaklaşık 30 civarında siyah kuşak öğrencisi yetiştirdi. Bunlardan bir kısmı 2. Dan bir kısmı 3. Dan oldu. Değişik spor dallarına geçip başarılı olanlar ve beden eğitimi bölümleri dahil birçok kamu kuruluşunda sporun terbiye ahlak prensipleri ile başarılı olan öğrencileri var.