Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği olarak önemli etkinlikler düzenledikleri bunların arasında Mimar Sinan Proje Olimpiyatları, Bursa Şehrengizi, Kars Şehrengizi ve Astana Kurultayı olduğunu ifade eden Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Dr. İlyas Demirci, “Türk Parlamenterler Birliği ve TBMM Parlamentolar arası Dostluk Grupları ile ortaklaşa çalışmalar yapmak isteriz. Bu çalışmaların içerisinde en önemlisi ortak alfabenin bir an öne oluşturulması bulunmaktadır” dedi.
Türk Akraba Devlet ve toplulukları arasında köprü olması açısından sivil toplum örgütlerine önemli görevler düştüğünü ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Çoğu zaman devletlerin yapamadıklarını sivil toplum örgütleri yapabilmektedir. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’ne de bu açıdan önemli çalışmalar yapmaktadır. Gerek Türk Parlamenterler Birliği olarak gerekse Türkiye – Türkmenistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu olarak biz üzerimize düşeni yaparız. Bu bizim bir anlamda üzerimizdeki bir sorumluluktur” dedi.
Tüketici Haklarına Büyük Önem Veriyoruz
Tüketici Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Son yıllarda mevzuatta yapılan değişikliklerle tüketicilerin haklarını arama konusunda önlerinde engeller tek tek kaldırılmaktadır. Meclise yakında gelecek olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Taslağına da büyük önem vermekteyiz. Bu taslağın kanunlaşması için Türk Parlamenterler Birliği olarak her türlü desteği vereceğiz. Eğer tüketicinin haklarını önemserseniz, bunun sonucu olarak ürettiğiniz ürünler uluslararası arenada pirim yapar” dedi.
Tüketicilerin korunması konusunun toplumun her kesimini yakından ilgilendirdiğini belirten Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Tüketicinin korunması, üretenin daha kaliteli mal üretmesi anlamına gelir. Kaliteli mal üretimi, işinin ehli olan çalışanlarla yapılır. Tüm bunlar bir araya geldiğinde ticaretin tüm kuralları işlemeye başlar. Tüketicilerin, bu konuda da bilinçlendiği sivil toplum örgütleri kurduklarını görüyoruz. Bu örgütler aynı zamanda bir çatı altında toplanıyorlar. Tüm bunlar sevindirici gelişmelerdir” şeklinde konuştu.
Türk Toplum yapısında tüketici haklarına büyük önem verildiğini Ahi Teşkilatında bilerek hatalı üretim yapan esnaf ve sanatkara dükkan açma ve üretme yasağı getirildiğini sözlerine ekleyen Nevzat Pakdil, “Bizim literatürümüze geçen iki söz vardır; (Pabucu dama atılmak) ve (Çırası yakılmak). Pabucu dama atılan ve çırası yanan esnaf artık teşkilat tarafından dışlanırdı. Bunun için Ahi Teşkilatı günümüzdeki ifadesi ile tüketici haklarına büyük önem verirdi” dedi.