Pakdil, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaptığı görüşmeleri sürdürüyor. Genç Memur-Sen üyeleriyle bir araya gelen Pakdil, günümüzde her alanda olduğu gibi sivil toplum kuruluşları arasında da rekabetlerin bulunduğunu söyledi. Aynı dili konuşmanın insanlarla anlaşmada en önemli unsur olduğunu kaydeden Pakdil, 21. yüzyılın işletmecilik anlayışına, sivil toplum örgütlenmesine ve diğer yapılara bakıldığında sadece mantıksal becerilerin yeterli olmadığını belirtti.
“Aynı zamanda, duygularını bilen, onları kontrol edebilen, başkalarının duygularını anlayabilen yani duygusal ve sosyal kapasitesi yüksek çalışanların varlığına da ihtiyaç duyulmaktadır” diyen Pakdil, şunları kaydetti:
“İdealleri olmayanların, hayalleri olmayanların başarılı olma şansı yoktur. Yola çıkarken hedeflerinizi iyi belirlemeniz gerekiyor. Önünüzdeki engeller nedir? Bunu iyi tespit etmeniz gerekiyor. Fırsatları zamanında iyi bir şekilde değerlendirmeniz gerekiyor. Öne çıkan fırsatları değerlendirme konusunda hazırlıklı olmanız gerekiyor. Başarıyı yakalamak istiyorsanız, azla vazgeçmeyeceksiniz. Karşılıklı kazanın. Hem kendinize hem de karşı tarafa kazançlı olacak türde çözümler bulun. Her türlü ikili ilişkide ‘her iki tarafa da olumlu netice verecek şekilde çözüm buluyor muyum, yoksa karşı tarafı düşünmeden, sadece kendi çıkarıma uygun yola mı gidiyorum?’ Bunu düşünün. Unutmayın, siz veya karşı taraftan birisi zararlı çıkıyorsa, uzun vadeli sonuç iyi olmayacaktır. Bunun yerine, her iki tarafı da memnun edecek yolu seçmeliyiz.”
Tecrübelerini genç sendikacılarla paylaşan Pakdil, iletişimde her zaman iki tarafında birbirini anlaması gerektiğini vurguladı. Pakdil, sözlerini şöyle tamamladı:
“Unutmayın, iyi bir doktor önce hastasının şikâyetlerini anlar, ondan sonra reçetesini yazar. İyi bir mühendis, köprünün planlarını çizmeden önce karşılaşacağı zorlukları anlamaya çalışır. İyi bir satıcı, müşterisinin arzularını iyice anlamaya çalışır. Anlayışla ve bir bütünlük içinde davranışlarınızı ayarlayın. Bu ekip ruhunu ortaya çıkarır. Atalarımız ‘bir elin nesi var, iki elin sesi var’ derler. Ekip ruhu son derece önemlidir.”