Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, bir taraftan Elbistan Teknoloji Fakültesi’nin bir an evvel eğitim-öğretime açılabilmesi için gerekli olan öğretim üyesi arayışını sürdürürken, diğer taraftan fakülte kampüsünün yapılacağı yeri netleştirmeye çalışıyor.
Kampüsün hem şehir merkezinden uzak, hem de Elbistan ile Afşin’in arasında bir yer olmasını isteyen üniversite, bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda Elbistan’a teknik elemanlar gönderdi ve iki ilçe arasında araştırma yaptı.
Kampüs, Elbistan-Afşin Arasında Olacak
Teknik elemanlar, yapmış olduğu yer araştırmasında kampüsün yapılacağı yerin ileri de bir üniversiteye dönüşmesini de göz önünde bulundurarak Ekinözü Yol kavşağı civarında 1500 dönüm, Akçırı-Elbistan arasında 1500 dönüm ve Akçırı-Kabaağaç arasında 3 bin 500 dönüm yerin Elbistan Teknoloji Fakültesi için uygun olduğuna karar verdi.
Yerlerin tespit edilmesinin ardından arsalar Rektör Mehmet Fatih Karaaslan’a sunulurken, arsaların hazine, orman ve mera arazileri olduğu öğrenildi.
Üniversite, Arsaları ilgili Kurumlardan Resmen İstedi
Teknik elemanlarca kendisine sunulan arsaların yerlerini, büyüklüklerini ve özelliklerini inceleyen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü ve Elbistan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan’ın her üç arsanın da kampüs için uygun olduğu yönünde görüş bildirdiği ve üçünün de üniversiteye devredilmesini istediği öğrenildi.
3’ü Devredilirse En Uygun Yer Belirlenecek
Rektör Karaaslan’ın arsalara onay vermesinin ardından rektörlük; Elbistan Teknoloji Fakültesi Kampusü yapılması amacıyla hemen yazışmalara başlayarak hazine, orman ve mera vasfında olan yerlerin üniversiteye devredilmesini ilgili kurumlardan resmen istedi. Şimdi kurumlardan cevap bekleyen rektörlük, 3 arsa için de olumlu cevap alırsa kampüs için en uygun yeri belirleyecek.
Arsa Devrinden Sonra Proje Çalışmalarına Başlanıp, Yatırım Programına Alınması İçin DPT’ye Sunulacak
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü, arsa devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından hemen proje çalışmalarına başlayacak. Yeşil alanın yeri, kampüsün idari binası, derslikleri, spor salonu, sosyal alanları, ne kadarlık bir ödeneğe ihtiyaç olduğu gibi tüm detayların yer alacağı proje hazırlandıktan sonra kampüsün yatırım programına alınması için proje, Devlet Planlama Teşkilatı’na (DPT) sunulacak.