Elbistan İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği, bu yıl KÖYDES Projesi kapsamında köylere kilit parke taşı döşetmeye başladı ve yapılan çalışmalar sonucunda Güblüce ve Gümüşdöven Köyleri'ne kilit parke taşı döşendi.
Köylerin yol, su gibi sorunlarını gidermek amacıyla uygulamaya konulan KÖYDES Projesi kapsamında Elbistan’a bağlı birçok köyün yol ve su sorunu giderilirken, Elbistan İlçesi ve Köylerine hizmet Götürme Birliği, bu projeyi bu yıl biraz daha genişletti.
Köy halkının yaşam şartlarını güzelleştirmek adına bu yıl bazı köylerde kanalizasyon ve kilit parke projelerini uygulmaya koyan birlik, Güblüce ve Gümüşdöven Köyleri’ni de kilit parke ile döşedi.
Yapılan kilit parke taşları köy halkı tarafından memnuniyetle karşılanırken, Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş, yapılan yatırımları yerinde görmek ve köy halkının yapılan işler hakkındaki görüşlerini ve sorunlarını dinleme adına Güblüce ve Gümüşdöven Köyleri’ni ziyaret etti.
Sivil Savunma Müdürü Mustafa Gültekin, İl Genel Meclisi Üyeleri Latif Taş ile Gazi Dedeler’in de eşlik ettiği köy ziyaretlerinde Altıntaş’ın ilk durağı Güblüce Köyü oldu. 3 bin 500 metrekare kilit parke taşının döşendiği Güblüce Köyü’nde Muhtar Tahir Doğan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alırken, köy sakinleri ile de bir süre sohbet etti. Güblüce’deki incelemelerin ardından Altıntaş, Gümüşdöven Köyü’ne geçti. 5 bin 200 metrekarelik kilit parke döşeme işini yerinde gören Kaymakam Ahmet Altıntaş, gezi ve incelemelerin ardından basın mensuplarına bir değerlendirme yaptı.
Köylere kilit parke döşenmesinin köy halkı tarafından memnuniyetle karşılandığını söyleyen Altıntaş, yapılan işin kurallara uygun ve kaliteli olmasına özen gösterdiklerini, yapılan kontrol ve testlerin olumlu çıkması halinde müteahhite ödeme yapıldığına dikkat çekti.
Altıntaş; “KÖYDES Projesi kapsamında bazı köylerimizin içindeki kilitli parke taşı döşemesi işini de yaptırmıştık. Amacımız köydeki yaşayan vatandaşlar günlük hayatları içerisinde kışın çamur, yazın da toz görmesin. Ben insanlarımızın birçoğunda memnun olduklarına dair geri bildirim aldım. Çünkü ilçeye veya ile, ayda birkaç defa gidiyordur. İnsanlarımız her zaman kullanıyorlar. Yapılan işi yerinde görmek için geldik. Yapılan incelemeler neticesinde genel anlamda güzel olduğunu gördük. Döşenen bu kilitli parke taşından numune alıyoruz. Bunu üniversiteye gönderiyoruz. Orada bu taşların kalitesini ölçtürüyoruz. TSE standartlarına uygun olup olmadığına dair rapor istiyoruz. Şu ana kadar yaptırdığımız kilitli parke taşlarını üniversitede ölçtürdük. Orada beş tane teste tabi tutuluyor. Bunların hepsinde de olumlu sonuçlar geldi” dedi.