Aslen Elbistan’lı olan ve Kahramanmaraşlı biri olarak memleketinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Ayhan Çivi, Türkiye’deki memur sendikalarının siyasi ve ideolojik temeller üzerine kurulduğunu dile getirdi.
2007 yılının kasım ayında 9 Kamu Görevlileri Sendikası’nın bir araya gelmesi ile bir platform oluşturduklarını kaydeden Çivi, “15 Nisan 2008 tarihinde ise Ankara’da bir toplantı yaparak konfederasyonun kurulduğunu kamuoyuna duyurduk. Biz sendika olarak mütevazı ve samimi bir çalışma grafiği çizerek, çalışmalarımızı yürüteceğiz. Türkiye’deki konfederasyonlara bakıldığında tavandan tabana yol izliyoruz. Biz ise, tabandan tavana olan yol çizgisini takip ediyoruz” diye konuştu.
Amaçlarının sendikacılığa yeni bir soluk getirmek olduğunun altını çizen, Çivi, üyelerinin idari sorunlarının çözümünde hukuksal mekanizmaları anında devreye sokabilen kararlı bir sendika olduklarını belirtti.
Çivi, kişilerin ve toplumların yaşam tarzlarını ve tercihlerini dizayn etmeye ve tek tip üyeler topluluğu oluşturmak yerine kişilerin tercihine saygılı, farklılıkları zenginlik sayan özgün bireylerden oluşan üye topluluğunu amaçladıklarını ifade etti.
Çivi; “Kamu görevlilerinin ekonomik ve sosyal problemleri giderek artmaktadır. Memurlar yeni haklar elde etmeyi bir tarafa bırakın, mevcut hakları da kaybetmektedir. Masadaki sendikalar bu sorunu çözmek yerine sendika aidatlarını artırmanın peşine düşmüşlerdir. Memura yüzde dört zam verilirken, sendika üye aidat yardımı yüzde 100 arttı. Biz devletin kesesinden sendikacılık yapmak istemiyoruz” dedi.
Dünyadaki küresel kriz dalgasının Türkiye’de de hissedilmeye başlandığına dikkat çeken Çivi, şöyle konuştu: “Son 15 gün içerisinde dolar yüzde 32 artmıştır. Yani; memurlar ve vatandaşlarımız yüzde 32 fakirleşmiştir. Dövizdeki artış zaman içerisinde tüm temel tüketim mal ve hizmetlerine yansıyacaktır. ’Kriz yok’ diyerek oyalanmak yerine tedbir alınmasını istiyoruz. Memurların yüzde 80’i bankalara borçlu. Kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasını istiyoruz.”
Toplantıya; Sağlık HAKSEN Genel Eğitim Sekreteri Yalçın Erdoğan, İl Temsilcisi Dr. Gökhan Gökşen, Afşin İlçe Temsilcisi Bünyamin Yanık, Elbistan Yönetim Kurulu Üyesi Önder Özkara, üyeler, doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.
Sağlık HAKSEN Kahramanmaraş’ta Örgütleniyor
Sağlık HAKSEN İl Temsilciliği görevine getirilen Dr. Gökhan Gökşen ise yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ta teşkilatlanma çalışmalarına başladıklarını ve önümüzdeki günlerde etkin faaliyetler ortaya koymayı amaçladıklarını ifade etti.
Gökşen, sendika genel merkezinin sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının temel sıkıntılarını şu şekilde tespit ettiğini belirtti: “Döner sermaye paylarının tüm personele adil olarak dağıtılması, çakılı olarak çalıştırılan 4/B sağlık personeline nakil hakkının verilmesi, sağlık açısından tehlike arz eden işlerde çalışan personele ayrıca iş riski ödenmesi, sosyal hizmetlerde görev yapan tüm personelin kadro karşılığı sözleşmeli statüye geçirilmesi, hastane ve yurtların yönetiminde sendika temsilcilerinin yer alması ve bütçeden sağlığa ayrılan payın çağdaş ülkeler düzeyine çıkarılması.”
Öte yandan; HAKSEN’e bağlı 9 sendikadan birisi olan Büro Hak-Sen Kahramanmaraş İl Temsiliciği görevine ise Akın Ozan’ın getirildiği belirtildi. HAKSEN bünyesinde yer alan sendikalar ise şunlar: Büro Haksen, Eğitim HAKSEN, Sağlık HAKSEN, Yerel HAKSEN, Haber HAKSEN, İmar HAKSEN, Çok HAKSEN, Ulaşım HAKSEN ve Enerji HAKSEN.